Pire İlaçlama
Pire ilaçlama yöntemini diğerlerinden farklı kılan diğer bir özelliği ise pireleri yumurtalarını toz, toprak ve zeminlere gelişi güzel olarak bırakmalarıdır.İnsan piresi ise yumurtalarını genelde elbiselerin dikişli kısımlarında ya da yaka altlarına bırakırlar. Bir hafta içerisinde iki bin adet yavru sayısına ulaşabilen pireler, hastalıkların yayılmasında birinci derecede önemli role sahiptirler. Kan emerek yaşamlarını idame ettiren pireler önceki taşıyıcısının vücudunda bulunan tüm hastalıkları yeni taşıyıcısına aktarır ki bu durum pire ilaçlama yönteminin neden profesyonel olarak yapılması gerektiğini bize daha iyi anlatır.
Pire İle Mücadele
Pire ile Mücadele
Pireler mücadelesi en zor olan haşere türlerinin başında gelmektedir. Bu sebeple Pire İlaçlama yapılırken ciddi ve profesyonel bir çalışma yapılması ve doğru ekipmanların kullanılması oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki; Pireler kan emerek beslenirler. İnsan ya da hayvanların üzerinde parazit (asalak) olarak yaşamlarını sürdürdükleri için bir önceki taşıyıcısında var olan hastalığı bir sonraki taşıyıcısına kan yolu ile bulaştırırlar. Bu sebepledir ki pire ilaçlama esnasında doğru intesit seçimine oldukça dikkat edilmelidir.
Pireler ile mücadeleyi zor kılan diğer bir özellikleri ise üreme esnasında yumurtalarını alana gelişi güzel yaymalarıdır. Pire ilaçlama esnasında özel olarak hazırlanmış insektisitlerin kullanılması ve ilacın tüm alana yayılması gerekmektedir. İlaçlama esnasında kokusuz ilaçlamada yapılabildiği gibi, ULV ilaçlama yöntemi uygulanması hızlı verim alınabilmesi açısından tercih edilen bir yöntemdir. Şafak ilaçlama servisi pire ilaçlaması esnasında son teknolojik sistemleri yakından takip ederek ve profesyonel bir ekiple hizmet vermektedir. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen bizi arayınız.
Pire ısırması
Pire Isırığı
Pire konakçısını aynı zaman dilimi içinde bir çok defa ısırabilir. Pire ısırması esnasında vücuttan kan emer ve haşerenin vücudunda bulunan parazitler bu yolla ısırılan yerden insana bulaşır. Bir önceki ısırmış olduğu canlıda ver olan tüm virüs ve hastalıkları yeni taşıyıcısına aktarır. Pire ısırmasına maruz kalan insan vücudunda ,ısırılan bölgelerde kabarma, şişlik, kaşıntı meydana gelir. Pire ısırması esnasında meydana gelen ağrı ve kaşıntı sebebi ile gayri ihtiyati o bölgeyi kaşıma ihtiyacı duyarız. Bu durum ise var olan hastalıkların vücudumuza yayılma hızını arttırır. Bu yüzden pireler tarafından ısırılan kişilerin ısırılan bölgeye mümkün olduğu sürece dokunmamaları ve en yakım sağlık kuruluşuna baş vurmaları gerekmektedir.
Pirelerden Yayılan Hastalıklar
Pire Hastalıkları
Pireleri çok tehlikeli yapan özellikleri ısırmış oldukları bir önceki taşıyıcıda var olan tüm hastalıkları, yeni taşıyıcısına yine ısırma yoluyla bulaştırmasıdır. Bu yüzden pire ilaçlama oldukça kapsamlı ve profesyonel olarak yapılmalıdır. Pire haşeresinin insanlara bulaştırmış olduğu başlıca hastalıklar; Tifüs, humma mikrobu, veba, alerjik reaksiyonlar,dizanteri ve cilt hastalıkları pire kaynaklı hastalıklardır.Bu hastalıklar dışında bir önceki taşıyıcısında var olan her hangi bir hastalığı da sonraki taşıyıcısına bulaştırabilirler. Pireler hastalıkların yayılmasında öncü bir role sahiptirler.
Pirelerde Üreme
Pirelerde Üreme
Pire larvaları iki bazen de üç kez deri değiştirdikten sonra bir tür koza örerler ve daha sonra pupa evresine girerler. Günlerce bu koza içerisinde kalan pupa, değişime uğradıktan sonra içinde bulunduğu kozadan yetişkin bir pire olarak çıkar. Pireler oldukça hızlı üreyen, bir hafta içerisinde 2,000 yavruya ulaşabilen bir haşere türüdür. Pireler yumurtalarını toz, toprak içine ve zemine gelişi güzel bırakırlar gizlenme gibi bir sıkıntıları yoktur. Pireler yumurtalarında olgunlaşma süresi bittikten sonra dışarıya çıktıklarında, üreyebilmek için kan emebilecekleri insan veya bir hayvana ihtiyaç duyarlar, hayatlarını kan emerek idame ederler. Yaşadığınız mekanda görmüş olduğunuz bir pire binlerce pire nin var olduğunun habercisidir. Olgun bir pire yaklaşık olarak 20 ye yakın yumurta bırakır. Pireler yumurtalarını genelde taşıyıcısının üzerine değil dış ortamlara bırakırlar.