Yat Tekne İlaçlama
Tahta Kurtları gündüzleri çok pasiftirler ve geceleri ise çok aktif olarak hareket ederler. Tahta Kurtları tahta ve ahşapları delerken ses çıkarırlar ve ahşapları delerken toz şeklinde kırıntılar dökerler. Ağaç Kurdu deldiği ahşaplar ve ağaçlar içine yuva yaparlar ve bu yuvanın içine yumurtalarını bırakıp çoğalırlar. Tahta Kurtları çiftleştikten sonra bu yuva içine yumurta bırakır. Tahta Kurdu bir yuva içine yaklaşık olarak 70 - 80 kadar yumurta bırakır. Yumurtalar belli bir sıcaklıkta açılır ve büyük kurtçuklar ortaya çıkar. Tahta Kurtları dünyanın her kıtasında ve her ülkesinde bulunurlar. Verdiği zararlar türüne bağlı olarak farklı olmaktadır.
korumak gerekir. Çünkü tahta kurtları yuvalanmak için ahşapları, ağaçları, mobilyaları ve ağaçtan oluşan her türlü eşyaları kemirerek zarar verirler.
Tahta Kurtları Yatların ahşap olan kısımlarında daha çok bulunurlar, bazen evlerin çatı kısımlarında, lambri ve parke içlerine de yerleşirler. Tahta Kurtlarına doğal ortamda ağaçların bol olduğu yerlerde rastlamak mümkündür. Tahta Kurtlarına ev dışında parke imalathanesinde, kereste fabrikalarında, gemi güvertesinde, araç kaportasındaki ağaçlar içinde bulunurlar. Günümüzde kullandığımız birçok eşya ve ürünler tahta ve ahşaptan olduğu için bu haşereden
Tahta Kurtlarının ağız yapısı çok güçlü olup çok sert ağaçları ve ahşapları delecek kapasitededir. Tahta Kurtları yaşadığı alana bağlı olarak boyları değişir ama genel olarak ülkemizde yaşayan tahta kurtları 2 - 3 mm boylarındadırlar. Tahta Kurdu rengi yaşadığı iklim koşuluna ve yaşadığı alana bağlı olarak değişir. En çok bilineni, renkleri kahverengi, siyah, sarımtırak ve gri renklerde olanlarıdır.
Tahta Kurtları baş kısmı çok ufak gövdesi ise çok büyüktür. Tahta Kurdunun bedeninin alt tarafında 6 adet ayağı var ve her ayağının üzerinde birçok tırtılları vardır. Bu tırtıllar sayesinde çok yüksek yerlere tırmanır. Tahta Kurtlarının başucunda 1 çift antenleri var ve bu antenleri ile iletişimini sağlarlar.